Elon Musk tagadja, hogy beszélt Vlagyimir Putyinnal, mielőtt szavazást csinált a háborúról

TECH
2022 október 12., 13:15
comments 6

Elon Musk tagadja, hogy egyeztetett volna az orosz elnökkel, mielőtt az ukrajnai háború megoldásának módjairól indított szavazást a Twitteren. Ezt Ian Bremmer, az Eurasia Group politikai tanácsadó cég vezetője állította: szerinte Musk személyesen beszélt neki a Putyinnal folytatott konzultációról – írja a BBC.

Musk erre reagálva azt mondta, életében egyszer beszélt Putyinnal, körülbelül 18 hónappal ezelőtt, és a téma akkor az űrkutatás volt.

A Tesla vezérigazgatója október elején kérte meg közel 108 millió követőjét, hogy szavazzanak arról, hogyan lehetne véget vetni az ukrajnai háborúnak. A javaslatai közt szerepelt az is, hogy Ukrajna Oroszország által megszállt részein tartsanak újra népszavazást – olyat, amelyre hivatkozva Putyin szeptember végén elcsatolt négy megszállt területet. Moszkva üdvözölte Musk javaslatait, de a tweetekhez Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek is volt egy-két szava.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt