Az oroszok hivatalosan is elcsatolják a megszállt ukrán megyéket

háború
2022 szeptember 29., 10:30
comments 44

Oroszország közölte, pénteken hivatalosan is annektálják a négy megszállt megyét Ukrajnában. A bejelentés csak pár nappal azután érkezett, hogy „népszavazást” tartottak az elfoglalt részeken arról, akarnak-e csatlakozni Oroszországhoz. A szavazás úgy zajlott, hogy gépfegyveres katonák kísérték a „szavazókat.”

Az úgynevezett szavazásokat Luhanszkban és Donyeckben tartották keleten, illetve Zaporizzsjában és Herszonban délen. A népszavazás eredményét gyakorlatilag senki sem ismerte el az oroszokon kívül, nyilván Ukrajna sem.

Putyin a pénteki ceremónián beszédet fog mondani.

photo_camera Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.