Az oroszok hivatalosan is elcsatolják a megszállt ukrán megyéket

háború
2022 szeptember 29., 10:30
comments 47

Oroszország közölte, pénteken hivatalosan is annektálják a négy megszállt megyét Ukrajnában. A bejelentés csak pár nappal azután érkezett, hogy „népszavazást” tartottak az elfoglalt részeken arról, akarnak-e csatlakozni Oroszországhoz. A szavazás úgy zajlott, hogy gépfegyveres katonák kísérték a „szavazókat.”

Az úgynevezett szavazásokat Luhanszkban és Donyeckben tartották keleten, illetve Zaporizzsjában és Herszonban délen. A népszavazás eredményét gyakorlatilag senki sem ismerte el az oroszokon kívül, nyilván Ukrajna sem.

Putyin a pénteki ceremónián beszédet fog mondani.

photo_camera Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt