Megint áram nélkül maradt a zaporizzsjai atomerőmű

háború
2022 október 12., 09:40

Öt napon belül másodszor is megszűnt a létfontosságú biztonsági rendszerekhez szükséges külső áramellátás a zaporizzsjai atomerőműben – jelentette Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenegia-ügynökség főtitkára.

link Forrás

A főtitkár beszámolója szerint a kiesést az ügynökség helyszínen tartózkodó megfigyelői jelezték, és azt is elmondták, hogy a tartalék dízelgenerátorok üzemben tartják a nukleáris biztonsági és védelmi berendezéseket.

A zaporizzsjai atomerőmű környéke szeptemberben orosz plakátokkal kidekorálva.
photo_camera A zaporizzsjai atomerőmű környéke szeptemberre már orosz plakátokkal volt kidekorálva. Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

Grossi épp kedden találkozott Vlagyimir Putyinnal Szentpéterváron, ahol a nukleáris együttműködés kérdéseiről tárgyaltak.

(Associated Press)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.