Bezárhat a wellnesshotelek negyede az energiaárak miatt

gazdaság
2022 október 13., 17:54
comments 3

A magyarországi wellness-szállodák több mint 25 százaléka bezárhat az idei télre – erről Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tiszteletbeli elnöke beszélt a Hír TV-ben.

A Telex szemléje szerint Flesch azt mondta, amúgy is ennek a hoteltípusnak a legmagasabb a rezsije, az egyes szállodák havi szinten 10-12 milliós energiaszámlákat fizettek már a válság előtt is. Szerinte ez az összeg legalább 100 millió forint környékére került, de tud olyat is, ahol meghúszszorozódtak a költségek, ezt pedig már nem fogják tudni kigazdálkodni a hotelek, emiatt egy részük bezárhat.

Az MSZÉSZ arra számít, hogy a növekvő költségek mellett a visszaeső kereslet is probléma lehet, miután a családoknak nem lesz annyi pénze, hogy azt szállodázásra költhetnék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.