Három év és hat hónap börtönt kapott a gyászmisét megzavaró és papokra támadó férfi

bűnügy
2022 október 13., 16:41

A Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki január 7-én erősen ittasan egy budapesti templom bejáratánál trágár és obszcén kifejezéseket kiabált be a templomba, ahol egy 200 fős gyászmise zajlott.

Amikor a templom plébánosa, illetve a káplán a szertartást megszakítva odamentek hozzá és megkérték, hogy hagyja abba a kiabálást, ő közölte velük, hogy nem küldhetik el őt, majd meg akarta ütni és rúgni a plébánost, a káplánt pedig meg is ütötte.

A férfit végül a kiérkező rendőrök vitték el, de másnap visszament a templomhoz, és a közeli buszmegállóból kiabált az épület felé. Ekkor szembejött vele a káplán, akinek ismét káromkodva ordított és megfenyegette. A káplán ekkor újra kihívta a rendőröket.

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetett előéletű és visszaeső. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.