„Holnap megölöm az osztálytársam” – írta a 16 éves fiú, és még aznap elfogta a TEK

bűnügy
2022 október 13., 19:13
comments 4

A Terrorelhárítási Központot (TEK) október 12-én értesítették arról, hogy egy angol nyelvű, szélsőjobboldali zárt csoportban valaki arról posztolt, hogy „másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát”. A rendőrség közleménye szerint a csoporttagok még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt.

A TEK-nek sikerült szinte azonnal azonosítania, hogy ki írta abejegyzést, majd felvették a kapcsolatot a Készenléti Rendőrséggel, és még aznap este elfogták a 16 éves fiút Győr-Moson Sopron megyei otthonában.

A fiút kihallgatták, majd őrizetbe vették, ellene emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség közleményének végén külön felhívják „a fiatalok figyelmét”, hogy a közösségi oldalakon és cseten leírt bejegyzések „következményeket vonnak maguk után”, és „számolni kell azzal, hogy egy esetleg könnyelmű bejegyzésnek is akár büntetőjogi vonzatai lehetnek”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt