Nőket kényszerített prostitúcióra, egy férfit pedig fizikai munkára egy kálozi férfi

bűnügy
2022 október 14., 05:32
comments 2

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azután indított büntetőeljárást a 39 éves kálozi L. Lászlóval szemben, hogy kiderült, a férfi már tíz éve abból tartja el magát, hogy nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre. A szexmunkára kényszerített nők főként Svájcban és az Egyesült Királyságban dolgoztak, az ott megkeresett pénzüket pedig teljes egészében a férfinak kellett küldeniük.

A rendőrség közleménye szerint a szexmunkára kényszerített nőket hazugsággal vette rá a munkára, miszerint a neki átadott pénzekből fogja előkészíteni közös életüket. Ha pedig nem akartak tovább dolgozni, akkor megfenyegette, és volt, hogy meg is verte őket.

A nők mellett egy 37 éves férfit is kizsákmányolt, akit egy mindössze három négyzetméteres, áram, fűtés és ablak nélküli épületrészben szállásolt el. A lakhatásért és az ételért cserébe megkövetelte, hogy a férfi elvégezzen minden ház körüli, fizikai feladatot a fakivágástól kezdve a haszonállatok gondozásán át, egészen a bevásárlásig. És bár megengedte neki, hogy a környéken szezonális munkákat vállaljon, az azokért járó pénzt minden esetben elvette tőle.

photo_camera Fotó: police.hu

L. Lászlónak saját keresete nem volt, az általa munkára kényszerített emberek pénzéből tartotta el magát és családját, a rendőrség közleménye szerint ezekből az évek során több millió forintot halmozott fel.

A férfit október 11-én hajnalban, kálozi otthonában fogta el a rendőrség, emberkereskedelem és kényszermunka miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt