Nőket kényszerített prostitúcióra, egy férfit pedig fizikai munkára egy kálozi férfi

bűnügy
2022 október 14., 05:32
comments 2

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azután indított büntetőeljárást a 39 éves kálozi L. Lászlóval szemben, hogy kiderült, a férfi már tíz éve abból tartja el magát, hogy nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre. A szexmunkára kényszerített nők főként Svájcban és az Egyesült Királyságban dolgoztak, az ott megkeresett pénzüket pedig teljes egészében a férfinak kellett küldeniük.

A rendőrség közleménye szerint a szexmunkára kényszerített nőket hazugsággal vette rá a munkára, miszerint a neki átadott pénzekből fogja előkészíteni közös életüket. Ha pedig nem akartak tovább dolgozni, akkor megfenyegette, és volt, hogy meg is verte őket.

A nők mellett egy 37 éves férfit is kizsákmányolt, akit egy mindössze három négyzetméteres, áram, fűtés és ablak nélküli épületrészben szállásolt el. A lakhatásért és az ételért cserébe megkövetelte, hogy a férfi elvégezzen minden ház körüli, fizikai feladatot a fakivágástól kezdve a haszonállatok gondozásán át, egészen a bevásárlásig. És bár megengedte neki, hogy a környéken szezonális munkákat vállaljon, az azokért járó pénzt minden esetben elvette tőle.

photo_camera Fotó: police.hu

L. Lászlónak saját keresete nem volt, az általa munkára kényszerített emberek pénzéből tartotta el magát és családját, a rendőrség közleménye szerint ezekből az évek során több millió forintot halmozott fel.

A férfit október 11-én hajnalban, kálozi otthonában fogta el a rendőrség, emberkereskedelem és kényszermunka miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.