13 év börtönre ítéltek egy holland férfit, aki több mint tíz évvel ezelőtt öngyilkosságig zaklatott egy kanadai tinédzsert

zaklatás
2022 október 15., 14:33

A 15 éves Amanda Todd 2012-ben lett öngyilkos, nem sokkal azután, hogy Youtube-on tett közzé egy segélykérő videót, amelyben elmondta, hogyan alázták osztálytársai egy róla készült meztelen fotó miatt. A lány csetelés közben küldte el magáról a fotót egy ismeretlennek, aki később terjeszteni kezdte a képet. A videót – amit Youtube-ról azóta már leszedtek, de Facebookon elérhető – többmillióan nézték meg.

photo_camera Fotó: Facebook

Amanda Todd halála miatt most ítéltek 13 év börtönbüntetésre a Brit Kolumbiai Legfelsőbb Bíróságon egy holland férfit, a BBC azt írja, a most 44 éves Aydin Coban szexuálisan zsarolta a lányt. Cobint gyermekpornográfia, zsarolás és zaklatás miatt ítélték el, büntetését Hollandiában fogja letölteni.

Cobant 2017-ben egyszer már elítélték, akkor egy holland bíróság 11 év börtönbüntetésre ítélte, amiért több tucat fiatal nőt zsarolt és zaklatott az interneten. A hollandok aztán kiadták Kanadának, ahol további ügyekben vádolták meg.

Coban közel három éven át, 2009 és 2012 között zaklatta online a lányt, 22 különböző álprofilról. Ő szivárogtatta ki Toddról a fotókat is, amik miatt először a segélykérő videót készítette, majd öngyilkos lett. (BBC)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt