Csökkentené a „területen kívüli” szülések számát a Szent Imre kórház

Egészségügy
2022 október 15., 13:31
comments 5

„A vajúdás és a szülés kísérésének biztonsága érdekében a szülésznők munkaidőn túli szülőszobai jelenlétét 2022. november 1-től megszüntetjük. Feltételezzük, hogy ezzel a területen kívüli szülések száma fokozatosan csökkenni fog” – közölte Facebookon a Szent Imre kórház.

A bejegyzésben részletesen kifejtik, hogy bár büszék arra, hogy „Magyarország legjobb szülészetét” működtetik, és számukra „a legfontosabb a kismamák és a gyermekük egészsége, a biztonságos és pozitív szülésélmény biztosítása”, szülészeti osztályuk most a területileg hozzájuk tartozó „kismamák biztonsága és a családok biztonsága érdekében megújul” hogy „az ellátást továbbra is a legmagasabb színvonalon” tudják biztosítani „az igényjogosultak számára”.

Az írásban külön kihangsúlyozzák, hogy 2021. január 1. óta a „fogadott szülésznő intézménye” náluk sem működik, azonban egyéni vagy kiscsoportos szülésfelkészítésre lehetőség volt. Emiatt viszont „elképesztő mértékben emelkedett” a „csak a szülés idejére ideiglenesen bejelentkezett szülések száma”, ami azonban „veszélyezteti a biztonságos szülészeti ellátást”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.