Drónozó oroszt tartóztattak le Norvégiában

külföld
2022 október 15., 16:25
comments 9

Őrizetbe vettek egy orosz férfit az észak-norvégiai Tromso városának repülőterén, mert a gyanú szerint egy drónt távirányított, írja a Reuters. Ez már a második hasonló letartóztatás az országban. Norvégiában a szankciós intézkedések része, hogy orosz állampolgároknak tilost drónt irányítaniuk, vagy repülőgépet vezetniük. A rendőrség beszámolója szerint nagy mennyiségű fotós felszerelést, a többi között egy drónt és több memóriakártyát is lefoglaltak az 51 éves férfi pénteki őrizetbe vételekor, aki el is ismerte, hogy drónt reptetett Norvégiában. Jacob Bergh ügyész szerint a férfi felvételeket készített a kirkenesi repülőtérről és a hadsereg egyik helikopteréről. Hozzátette, hogy az ügybe bekapcsolódott a PST norvég titkosszolgálat is. Az orosz gyanúsított elmondta, a storskogi határátkelőn érkezett csütörtökön Norvégiába, és a Spitzbergákra indult volna tovább.

Norvégiában fokozott készültséget rendeltek el, miután az utóbbi hetekben drónokat észleltek a skandináv ország gáz- és olajlétesítményei körül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt