Milyen válság? Luxusjachtos körutazásokat indít a Ritz-Carlton

PÉNZ
2022 október 15., 12:34
comments 5

A szállodalánc első ilyen szuperjachtja közel 300 emberrel a fedélzetén október 15-én indul útnak, ők egy 5000 fontot, vagyis kicsivel több mint 2,3 millió forintot fizetnek ezért egy hétre. Mimimum. Mert ez a legolcsóbb jegy volt.

A hajón három Michelin-csillagos séf rakja össze a menüt, négy medencében lehet lubickolni, vagy pezygőbár, szivarszoba, éjszakai klub, de ha valaki azt igényli, egy kis botoxot is kérhet.

A Guardian azt írja, a gazdasági válság és az egyre durvább infláció ellenére óriási volt a kereslet a szuperjachtozásra, és szinte teltházzal tudják indítani a hajókat. A terv egyébként nem most született meg, csak az eredeti indulásba beleszólt a koronavírus-járvány.

A szuperjachtozásra érkező szupergazdagok remélhetőleg nem látták a nemrég bemutatott Triangle of Sadness című filmet, ami pont a szupergazdagok szuperjachtozásáról és annak orbitális katasztrófába fulladásáról szól. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt