Milyen válság? Luxusjachtos körutazásokat indít a Ritz-Carlton

PÉNZ
2022 október 15., 12:34
comments 4

A szállodalánc első ilyen szuperjachtja közel 300 emberrel a fedélzetén október 15-én indul útnak, ők egy 5000 fontot, vagyis kicsivel több mint 2,3 millió forintot fizetnek ezért egy hétre. Mimimum. Mert ez a legolcsóbb jegy volt.

A hajón három Michelin-csillagos séf rakja össze a menüt, négy medencében lehet lubickolni, vagy pezygőbár, szivarszoba, éjszakai klub, de ha valaki azt igényli, egy kis botoxot is kérhet.

A Guardian azt írja, a gazdasági válság és az egyre durvább infláció ellenére óriási volt a kereslet a szuperjachtozásra, és szinte teltházzal tudják indítani a hajókat. A terv egyébként nem most született meg, csak az eredeti indulásba beleszólt a koronavírus-járvány.

A szuperjachtozásra érkező szupergazdagok remélhetőleg nem látták a nemrég bemutatott Triangle of Sadness című filmet, ami pont a szupergazdagok szuperjachtozásáról és annak orbitális katasztrófába fulladásáról szól. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.