Orbán Viktor szerint ütőképes, a békét garantálni tudó hadsereg kell

háború
2022 október 15., 14:45
comments 53

„Nekünk, magyaroknak ütőképes, a békét garantálni tudó, elrettentő erejű hadsereg kell, mert akinek nem lesz ereje, annak nem lesz igaza sem” – mondta Orbán Viktor szombaton az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az MTI szemléje szerint azt is mondta, hogy „ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet, mert az a nép, amely nem képes erre, a jövőben bizonyosan elbukik majd”, és „vannak olyan nemzetek, amelyek már megkezdték a felkészülést, mi sem maradhatunk le ebben”.

Szerinte „most olyan időket élünk, amikor jó okunk van komoly veszélyeket felfedezni az ország határainál, ilyen a háború, és az, hogy Nyugatról fegyverek áramlanak a frontra”. Ehhez hozzátette, hogy szerinte „ráadásul Európát a határainknál délről illegális migránsok ostromolják felfegyverzett csoportjaikkal”.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Beszélt arról is, hogy „a hazájukat szolgálni akaró katonákra és hatékony, modern fegyverekre van szükség”, „a magyar honvéd nemzetünk kiválósága”, emiatt decembertől újabb toborzó kampányokat indítanak. Elmondta azt is, hogy szolgálatba lépnek most a Lynx harcjárművek is.

Az eseményen ott volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, aki szerint „az átadott harcjárművekkel az egyik legmodernebb eszközzel gazdagodik a honvédség”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.