Az életéért küzd az influenszer emu, aki madárinfluenzás lett

ÁLLAT
2022 október 17., 04:50
comments 2

Taylor Blake a hétvégén osztotta meg TikTokon, hogy a családja tulajdonában lévő farmon három nap alatt több mint 50 madarat vesztettek el, gyakorlatilag az összeset, leszámítva egy Rico nevű hattyút és Emmanuelt, a híres influenszer emut.

Emmanuel állapotáról a Washington Post számolt be, vasárnap azt írták, hogy az emu idegkárosodást szenvedett el a jobb lábán, és nem tud önállóan enni vagy inni a madárinfluenza miatt. De hogy mindenkit megnyugtassak, azóta már kikerült róla egy videó, amely szerint Emmanuel önállóan iszik, méghozzá egy hintában fekve.

link Forrás

A madár TikTokon lett ismert, miután gazdája telefonját csipkedte, miközben az oktatóvideókat készített.

link Forrás

Az Egyesült Államokban hónapok óta egyre súlyosabb madárinfluenza-járvány van kialakulóban. Szakértők szerint súlyosabb lehet a 2015-ösnél is, amikor a betegség több mint 49 millió madarat érintett. A mezőgazdasági minisztérium akkor azt mondta, történelmének ez volt a „legköltségesebb állat-egészségügyi vészhelyzete”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.