A Reklámszövetség arra kéri a kormányt, hosszabbítsák meg a reklámadó felfüggesztését

Média
2022 október 18., 16:11
comments 4

A Magyar Reklámszövetség a reklám- és médiaipar képviseletében levelet küldött Orbán Viktornak, és azzal a kéréssel fordult Magyarország kormányához, hogy a kabinet hosszabbítsa meg a reklámadó 2023. január 1-jéig tartó felfüggesztését a kialakult gazdasági válságra tekintettel - közölte a szövetség. Az MRSZ elnöke, Gulyás János több megbeszélést is folytatott miniszterelnök kabinetfőnökével, Rogán Antallal, és azt a választ kapta, hogy a kabinet „megfontolja” a javaslatot.

Az MRSZ azzal érvel: bár érti, hogy a magyar költségvetés és gazdaság nehéz helyzetben van, de

„a szakma egyhangú véleménye szerint a reklámadó visszavezetése éppen a kívánatos gazdasági stabilizáció és növekedés ellen hat”.

photo_camera Reklám egy budapesti homlokzaton Fotó: Halász Júlia /444

A szövetség attól tart, hogy a jelenlegi súlyos energiaválsággal terhelt, erősen gyengülő makrogazdasági környezetben az adó megroppanthatja az amúgy is csökkenő teljesítményt felmutató reklámipart. „A jelentősen növekvő költségek, az elszabaduló infláció és a bizonytalan piaci kilátások láthatóan a hirdetési büdzsék jelentős csökkenését eredményezik, zsugorítva az amúgy sem erős pénzügyi eredményeket felmutató reklám-és médiaipar megadóztatható árbevételeit, sőt nagyon sok piaci szereplő profitabilitását negatívba taszítva” - közölték.

Emellett, mint írják, az iparág reklámadóval való terhelése kontraproduktívan hat a gazdasági stabilizációra és a gazdasági fejlődésre. Az MRSZ reklámgazdasági hatástanulmánya egyértelműen kimutatta: minden reklámra elköltött 1 forint 10 forinttal növeli a magyar gazdaság teljesítményét, azaz ennyivel járul hozzá a GDP-hez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt