Felmondott tíz szülésznő a Szent Imre kórházban

Egészségügy
2022 október 18., 17:55
comments 19

A budapesti Szent Imre kórházban kedden tíz szülésznő adta be a felmondását, és még többen tervezik ezt a lépést a következő napokban - tudta meg az RTL Híradója. A tévé szerint a döntésük oka, hogy az intézmény november elsejétől már nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők beosztásukon kívül is bent lehessenek a szüléskor. A Szent Imrében eddig erre lehetőség volt, így sok olyan kismama is azt a kórházat választotta, aki területileg nem oda tartozott. Az intézmény nem válaszolt az arra vonatkozó kérdésre, hogy hányan mondtak fel pontosan, csak annyit írtak, hogy „biztosított az osztály működése”.

photo_camera Szent Imre Kórház Fotó: Halász Júlia

A kórház szombaton jelentette be, hogy csökkentené a „területen kívüli” szülések számát. „A vajúdás és a szülés kísérésének biztonsága érdekében a szülésznők munkaidőn túli szülőszobai jelenlétét 2022. november 1-től megszüntetjük. Feltételezzük, hogy ezzel a területen kívüli szülések száma fokozatosan csökkenni fog” - írták. Szerintük csak így lehet biztosítani az ellátás magas színvonalát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.