Rendőrök akadályozták meg, hogy egy fiatal nő a Dunába vesse magát a Margit hídról

belföld
2022 október 18., 14:44
comments 1

Hétfő este a budapesti rendőrök és egy járókelő a Margit híd széléről húztak vissza egy sokkos állapotba került fiatal nőt - írja a police.hu. A rendőröket október 17-én 21 óra 30 perc körül riasztották azzal, hogy a Margit hídon egy fiatal készül beugrani a Dunába. A lány már a korláton kívül ült, és egy arra járó férfi tartotta vissza, aki szintén átmászott a korláton.

A járőrök perceken belül a helyszínre értek, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyóról figyelték, ha a lány mégis leugrana. Az egyik rendőr a fiatal kezét ragadta meg, társa a derékszíjánál tartva biztosította, nehogy elveszítse egyensúlyát. Egy másik járőr a kőfalra felmászva a lány másik karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. A rendőrök és a civil férfi végül együttes erővel emelte vissza a hídra a 19 éves nőt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Kihívták a mentőket, akik kórházba vitték.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.