Rendőrök akadályozták meg, hogy egy fiatal nő a Dunába vesse magát a Margit hídról

belföld
2022 október 18., 16:44

Hétfő este a budapesti rendőrök és egy járókelő a Margit híd széléről húztak vissza egy sokkos állapotba került fiatal nőt - írja a police.hu. A rendőröket október 17-én 21 óra 30 perc körül riasztották azzal, hogy a Margit hídon egy fiatal készül beugrani a Dunába. A lány már a korláton kívül ült, és egy arra járó férfi tartotta vissza, aki szintén átmászott a korláton.

A járőrök perceken belül a helyszínre értek, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyóról figyelték, ha a lány mégis leugrana. Az egyik rendőr a fiatal kezét ragadta meg, társa a derékszíjánál tartva biztosította, nehogy elveszítse egyensúlyát. Egy másik járőr a kőfalra felmászva a lány másik karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. A rendőrök és a civil férfi végül együttes erővel emelte vissza a hídra a 19 éves nőt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Kihívták a mentőket, akik kórházba vitték.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.