A tiltakozásokat ellenző tanárként mutatta be a Fidesz budaörsi elnökét a Hír TV

képzavar
2022 október 19., 11:25

Kedd este egy olyan középiskolai tanár volt a
Hír TV vendége, aki erősen kritizálta a tüntető tanárok követeléseit. A budaörsi Czuczor Gergely a tüntetések időzítéséről azt mondta, az egész magyar társadalmat súlyosan érintik az elhibázott szankciókból eredő különféle problémáink”, a rezsiárak, az infláció, és ebben a helyzetben inkább összefogásra lenne szükség. De szerinte a béremelésért tüntető tanárok ehelyett „ennek a jogos követelésnek az élére állva hangulatot keltenek. Ez szerintem nem túl szerencsés, mert most nem ennek lenne itt az ideje.”

link Forrás

A Hír TV csak azt felejtette el megemlíteni, hogy a tanári fizetése mellett Czuczor Gergelynek is mellékállást kellett vállalnia: ő a budaörsi Fidesz elnöke, önkormányzati képviselője,

2019-ben a polgármesterségért is őt indította a kormánypárt. A megszólaló politikai tisztségeire a műsorvezető utalást sem tett, egyszerű középiskolai tanárként mutatta be Czuczort.

photo_camera Fotó: czuczorgergely.hu

Czuczor hibátlanul felmondta a kormánypárti paneleket. Többek között beszélt arról, hogy ha létrejön a megállapodás az EU és a kormány között, meglesz a béremelés fedezete. De azért is bírálta a tüntetőket, hogy összefüggést látnak a tanárhiány és az alacsony bérek között. „Egy picit fáj is ez nekem, hogy a tüntetők első követelése, hogy »ha tisztességes bért kapunk, akkor majd beáramlanak az új és megtáltosodott tanárok«. Ezt egy picit azért kikérem magamnak, tehát mi, akik tanítunk,

azért ne legyünk már ennyire lenézve, hogy mi csak azért vagyunk ott, mert a fizetésért vagy a kevés fizetés miatt nem tanítunk adott esetben jól vagy semennyire.”

link Forrás

Czuczor elismerte, hogy szükség van persze reformokra, de nem most, amikor ilyen veszélyben meg problémában van az ország.

Társadalmi felelősségvállást kell mutassanak a pedagógusok. Társadalmi felelősségvállalásban nem minket kell első helyre tenni, hanem adott esetben a honvédeket, a rendőröket, tehát mindazokat, akik az ország szuverenitásáért küzdenek.”

Elmondta azt is, hogy a budaörsi tüntetések magjában „megtaláljuk a baloldali politikusokat, az ottani polgármestert, a képviselő-testületnek a prominens személyiségeit”. Az inkognitóban nyilatkozó politikus rossz üzenetnek tartja, mert szerinte „politikai kérdést csinálnak egy olyan nemzetstratégiai kérdésből, amit oktatásnak hívunk”.

A vagyonnyilatkozata szerint Czuczor a képviselői fizetése mellett a budaörsi Szent Benedek Technikum tanáraként havi bruttó 238 600 forintot keres. Emellett havi 800 ezerért ad PR-tanácsokat az Eurolex Consulting Kft-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.