Kilép a Momentumból és a DK frakciójához csatlakozik Déri Tibor újpesti polgármester

POLITIKA
2022 október 19., 15:01
comments 14

„Hosszú hetek gondolkodása és tépelődése” után kilép a Momentum Mozgalomból, a fővárosi közgyűlésben pedig a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozik Déri Tibor, Újpest polgármestere, aki erről a facebookon számolt be. Azt írja, Újpesten pártonkívüli polgármesterként folytatja a munkát, nem lép be a DK-ba.

link Forrás

A fővárosi közgyűlés DK-s frakciójának vezetője, Szaniszló Sándor közleményben üdvözölte Déri csatlakozását és kiemelte, hogy míg 2019-ben a DK fővárosi frakciója négy fővel indult, mára már heten vannak.

Szeptember elején derült ki, hogy valami nem stimmel Déri és az őt jelölő Momentum között, amikor a párt felfüggesztette a tagságát. Akkor ezt írta a közleményük: „Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését.”

Erről másnap azt mondta a polgármester, hogy több időt akar lenni a családjával, ezért adná át a polgármester-jelöltség lehetőségét másnak – a hírek szerint a DK-s Trippon Norbertnek.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.