12-13 éves gyerekeket dolgoztattak a Hyundai alabamai gyáraiban

gyermekvédelem
2022 október 20., 19:31
comments 5

Gyerekmunkával kapcsolatos jogsértések miatt indított vizsgálatot a Hyundai és a szövetségi nyomozók, miután a koreai autócég több alabamai beszállítójáról is kiderült, hogy a gyáraikban kiskorúakat is dolgoztatnak.

A Reuters oknyomozó riportja több kiskorút, köztük egy 12 éves gyereket is dokumentált, akik a céggel kapcsolatban álló SMART Alabama fémbélyegző üzemben dolgoztak Luverne településen. Az alabamai Munkaügyi Minisztérium a hatóságokkal és a Hyundaijal közösen indított vizsgálatot a SMART Alabama ellen.

Az eset hatására a Hyundai egy másik regionális összeszerelő üzemét, az SL Alabamát is megvizsgálták, ahol többek között egy 13 éves gyereket is foglalkoztattak. Az SL Alabama összeszerelő üzemében készült tavaly az USA-ban eladott közel 740 ezer jármű mintegy fele.

A Reuters információi szerint a gyárakba Guatemalából toborozták a gyerekeket, a régióban működő közvetítő cégeken keresztül. Jose Munoz, a Hyundai vezérigazgató-helyettese azt ígérte, „a lehető leghamarabb" megszakítják a kapcsolatot a két alabamai beszállítóval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.