Hiába bízta meg Szijjártó a "barcelonai magyar örökség" feldolgozásával, Vincze Ottó 2,5 év alatt még oda se utazott

idióta rekordok
2022 október 20., 13:41
comments 6

Amikor 2020 májusában Szijjártó Péter megbízta az egykori válogatott focista Vincze Ottót a "barcelonai magyar örökség feldolgozásával", egyből felmerült két súlyos kérdés: mi az a barcelonai magyar örökség, és miért Vincze Ottót találta meg vele a külügyminiszter?

Az első kérdésre azóta sincs válasz, is legfeljebb találgatni lehet, hogy esetleg a 20. század közepén az FC Barcelona környékén dolgozó magyar fociedzők tevékenységének/örökségének ápolásáról van talán szó. Vinczéről viszont maga Szijjártó mondta, hogy azért őt választotta, mert ő volt az utolsó magyar játékos, aki "számításba jött" az FC Barcelona felnőtt csapatánál.

photo_camera Vincze Ottó az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában 2021. november 17-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A homályt most sikerült tovább sűríteni: a 24.hu kiderítette, hogy a megbízása óta Vincze egyáltalán nem járt Barcelonában. Azt a tárca továbbra sem árulta el, hogy mi (vagy mi lett volna) Vincze feladata, és milyen eredményeket ért el. Annyi derült csak ki, hogy a külügyi sportdiplomáciai offenzíva fókuszában álló Teqball-adományozásban lehet szerepe, és "a magyarországi labdarúgó-akadémiák külföldi kapcsolatainak összehangolásában". És hogy mindezért Vincze Ottó havi bruttó 500 ezer forintot kap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.