Meghalt a labrador, aki éveken át egyedül buszozott a futtatóba

ÁLLAT
2022 október 20., 05:32
comments 8

Tíz éves korában meghalt Eclipse kutya, aki 2015-ben azzal került be a világsajtóba, hogy egymaga buszozik kedvenc seattle-i parkjába.

photo_camera Eclipse úton Fotó: Youtube/King County Metro

Az egész úgy kezdődött, hogy gazdája, Jeff Young egyszer túl későn nyomta ki a cigijét a megállóban, és nem vette észre, hogy Eclipse felpattant a buszra. Mire utánament volna, már bezáródtak az ajtók, de Eclipse nem került bajba, egyszerűen leszállt a jól ismert helyen, és mire Jeff odaért, már vidáman játszadozott.

Azóta hetente kétszer-háromszor felügyelet nélkül tette meg az utat, így aztán a környékbeliekkel is összebarátkozott, főleg az utasokkal. A tömegközlekedési cég is meglátta benne a lehetőséget, reklámvideót forgattak vele.

link Forrás

Eclipse-től, aki rákban halt meg, rengetegen búcsúznak az interneten, a busztársaság Seattle jelképeként emlékezik rá. „Vidámságot, boldogságot hoztál mindenkinek, és megmutattad, hogy jó a kutyáknak helyük van a buszon.” (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.