Négynapos munkahét lesz Tatabányán az energiaválság miatt

belföld
2022 október 20., 18:21
comments 3

Sok nyugati nagyvállalat kísérletezik a négynapos munkahéttel, mondván, ha a munkavállalók kevésbé leterheltek, hatékonyabban tudják végezni a feladataikat. Most a magyar közigazgatásban is megjelenik a rendszer, a tatabányai városházán is négynapos lesz a munkahét – igaz, az energiaválság miatti spórolásból.

A Blikk cikke szerint a városi közgyűlés nemcsak a négynapos munkahétről döntött csütörtökön: az energiaárak drasztikus növekedése miatt két hét igazgatási szünetet rendelnek el, valamint időszakosan bezár az élményfürdő is. A takarékossági intézkedések részeként a városházán minden második izzót kicsavarnak, a megmaradókat energiatakarékos világítótestre cserélik, tetőszigeteléssel látják el a gázfűtést használó óvodákat, a házasságkötéseket pedig a polgármesteri hivatal nagytermében tartják majd, amelyet csak időszakosan fűtenek.


Interaktív térképünkön azokat a megszorítási intézkedéseket tüntettük fel, amelyeket hivatalosan már bejelentettek a városi önkormányzatok és az egyes kerületek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.