„Nem csak hitványság, de lúzerség is” Karácsony szerint a kormány hintapolitikája

POLITIKA
2022 október 20., 15:32
comments 2

A magyar kormány ismét a történelem rossz oldalára állt, szembemegy Európával, és szembemegy a szövetségeseivel - írja Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere legutóbbi Facebook posztjában.

Szerinte a kormány hintapolitikája „nem csak hitványság, de lúzerség is”, és nem csak a rossz, hanem a vesztes oldalra is álltunk.

A főpolgármester arról ír,

az olcsó orosz gáz csak egy újabb fideszes mítosz,ezt pedig azzal a példával szemlélteti, hogy míg Bulgária fővárosában, Szófiában a gáz piaci ára novemberben 350 forint köbméterenként, a magyar kormány ezt 1500 Ft/m3-es áron kötötte le a budapesti távfűtés részére.

photo_camera Fotó: Kőhalmi Péter/AFP

Karácsony szerint a megemelt villanyszámlát sem azért kell fizetni, mert Paks hirtelen elkezdett volna drágábban termelni, hanem mert a magyar állam így próbálja „betömni a lyukat” a gazdaságon, amit „az elfuserált orosz függőséggel és a drága orosz gázzal” ütöttek rajta. Karácsony azt mondja, míg mondjuk Zágráb rögzített áron kapja az áramot a horvát államtól, kilowattonként körülbelül 30 forintért, nekünk ugyanezért 462 forintot kell fizetnünk - miközben Paks nagyjából 12 forint kilowattos áron termeli az áramot.

A főpolgármester szerint

nincs olcsó orosz gáz, mert ha lenne, nem kellene brutálisan megemelt rezsiszámlákat fizetni az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak és a magyaroknak. „Putyin nagyon drágán adja a gázt hazánknak, a megemelt rezsiszámláink pedig végső soron az ő háborúját gazdagítják” - írja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.