Együtt ivott az anyja párjával, pénzt kért tőle, majd acélbetétes bakancsával többször fejbe rúgta

bűnügy
2022 október 21., 10:50
comments 2

A Pécsi Ítélőtábla súlyosította az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést a vádlott ügyében, aki ittasan, maradandó fogyatékosságot okozva megverte, majd megrugdosta áldozatát - írta a pecsma.hu.

Az ügyészség közleménye szerint a Tolna megyei településen élő vádlott 2019 októberében együtt italozott az édesanyjával párkapcsolatban álló sértettel. A sörözőből az esti órákban hazaindultak. Útközben a vádlott felszólította a sértettet, hogy adjon neki pénzt azért, mert anyjával kapcsolatot létesített. Az ittas férfiak között szóváltás alakult ki, ekkor

a vádlott ököllel megütötte a sértettet, majd az úttestre eső áldozatát acélbetétes munkavédelmi bakancsával többször nagy erővel fejbe rúgta

Végül pénzét és értékeit magához véve távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérüléseket szenvedett. Életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen 2015. július 13-án.
photo_camera Az akkor, 2015-ben új fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen. Illusztráció: Büki László/MTI/MTVA

Az elsőfokú bíróság a vádlottat - a váddal egyezően - nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint egy másik, későbbi elkövetés okán garázdaság vétsége miatt mondta ki bűnösnek. Ezért 10 év szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért terjesztett elő fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A védelem az emberölés bűntettének kísérlete tekintetében felmentés iránt fellebbezett.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a pénteken hozott jogerős ítéletével a vádlott büntetését 12 év szabadságvesztésre súlyosította.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.