Újabb légicsapások érték az áramhálózatot Ukrajna középső- és nyugati részén, országszerte nincs áram

háború
2022 október 22., 13:01

Szombaton rakétatámadás érte Közép- és Nyugat-Ukrajna energiahálózatát, ami országszerte áramkimaradást okoz. Kijevtől délre és nyugatra telephelyeket ért találat, az ország erőműveinek csaknem egyharmada semmisült meg a múlt hétfő óta tartó támadásokban.

A BBC információi szerint az ukrán légierő 18 orosz cirkálórakétát semmisített meg szombat reggel. Ukrán tisztviselők jelezték, hogy Kijevtől délkeletre, a cserkaszi régióban „kritikus támadás” érte az infrastruktúrát, valamint hatalmas tüzet jelentettek Smila város közelében. A nyugatabbra fekvő Hmelnickijben szintén áramszünet volt, és légicsapásokról és áramkimaradásokról számoltak be a délen fekvő Odesszából és több északnyugati városból is.

A nemzeti áramszolgáltató, az Ukrenergo is közölte, hogy több régióban korlátozza az áramellátást, köztük Kijevben is. Az áramszolgáltató hozzátette, hogy a szombati támadások több kárt okozhattak az infrastruktúrában, mint a hónap elején történt intenzív bombázások összesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.