A kormány kötelezővé tenné a diákhitel-felvevőknek, hogy egy adott banknál nyissanak számlát

gazdaság
2022 október 24., 17:30

„A szabad felhasználású hitel folyósításának feltétele, hogy a hallgató kedvezményes fizetési számlát nyisson és tartson fenn a Diákhitel szervezet által négy évente lefolytatott közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott pénzforgalmi szolgáltatónál” – írja a hallgatói hitelrendszerről szóló kormányrendelet Magyar Közlönyben megjelent módosítása.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese írta meg, hogy ezzel a diákhitelt felvevőknek lényegében kötelező lesz egy adott banknál számlát nyitni. (Vajon Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc bankja lesz a szerencsés?)

A kormány a honlapján október 29-ig bocsátotta „társadalmi egyeztetésre” a módosítást, ami az elfogadása után 2023. július 1-én fog hatályba lépni. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.