A kormány kötelezővé tenné a diákhitel-felvevőknek, hogy egy adott banknál nyissanak számlát

gazdaság
2022 október 24., 17:30
comments 3

„A szabad felhasználású hitel folyósításának feltétele, hogy a hallgató kedvezményes fizetési számlát nyisson és tartson fenn a Diákhitel szervezet által négy évente lefolytatott közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott pénzforgalmi szolgáltatónál” – írja a hallgatói hitelrendszerről szóló kormányrendelet Magyar Közlönyben megjelent módosítása.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese írta meg, hogy ezzel a diákhitelt felvevőknek lényegében kötelező lesz egy adott banknál számlát nyitni. (Vajon Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc bankja lesz a szerencsés?)

A kormány a honlapján október 29-ig bocsátotta „társadalmi egyeztetésre” a módosítást, ami az elfogadása után 2023. július 1-én fog hatályba lépni. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt