Egy tiktokker tesztelte, mennyi baktérium van a combinók kapaszkodóján és ülésein

TUDOMÁNY
október 24., 9:20
comments 18

Plantprotecting néven csinál TikTok-videókat egy növényorvos PhD hallgató, aki mintákat vett az egyik budapesti Combino villamos gombjáról és kapaszkodójáról, illetve üléséről. Az erről szóló videójában látni, hogy öt napig tenyészti a levett mintákat.

Az első napon az ülésről vett mintát már apró gombatelepek vették körbe, a gombról vett minta esetében pedig ennél is gyorsabban növekvő gombát lehetett látni. Végül az ülésről vett mintánál az ötödik napon már a táptalaj is kirepedt.

@plantprotecting Bocsi @BKK Budapest, ez az utolsó, ígérem, de erre még nagyon kíváncsi voltam! Amúgy szeretünk! 🥰 Minden kórokozó mikroorganizmus, de nem minden mikroorganizmus kórokozó! 🤫 Keep calm and travel with bkk. 😘 #bkk #test #agarlemez #agarplate ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

A videó készítője külön üzent a BKK-nak, hogy „amúgy szeretünk”, majd azt is odaírta, hogy „keep calm and travel with bkk”. Azt nem írta oda, hogy érdemes villamosozás után kezet mosni.

Nem sokkal korábban egyébként a BKK automatáinak érintőkijelzőjéről vett mintákat, abban az esetben is hasonló eredményre jutott, mint a nyomógombnál és az ülésnél.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt