Fogva tartotta, fenyegette és szexuálisan bántalmazta feleségét közös gyerekük előtt egy férfi, aki most 8 évet kapott

bűnügy
2022 október 24., 07:57

A 25 éves vádlott 2020 májusában a tőle akkor már külön élő feleségét annak akarata ellenére az egyik Nógrád megyei településen a saját albérletébe vitte, majd ott közel két napig fogva tartotta, a telefonját elvette, a nőt pedig közös kiskorú gyerekeik elvételével és agyonveréssel fenyegette.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi eközben többször is „szexuális cselekmények végzésére kényszerítette a sértettet úgy, hogy közös kiskorú gyerekük jelen volt”, illetve többször is bántalmazta az egyébként mástól terhes nőt, hogy elveszítse a gyereket.

Az ügyészség a férfi ellen „folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése” miatt emelt vádat. Az ügyben első fokon eljáró Pásztói Járásbíróság a férfit bűnösnek találta, 8 év fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Elrendelték letartóztatását is, így a jogerős ítéletet már büntetés-végrehajtási intézetben kell megvárnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.