Nagy Márton irányításával új nemzeti tőkealapot hoz létre a kormány

gazdaság
2022 október 24., 12:40
comments 15

Új, egységes tőkealapot állít fel a kormány január elsejétől Nemzeti Tőkeholding Zrt. néven, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter felügyelete alatt - jelentette be Lóga Máté, a gazdaságfejlesztési minisztérium államtitkára. Így 2023 elejétől kizárólag a Nemzeti Tőkeholding Zrt. keretében lehet felállítani új tőkealapot. Ebbe tagozódik be mindegyik, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-hez és a Magyar Export-Import Zrt.-hez kapcsolódó állami hátterű tőkealap - írja a Világgazdaság.

photo_camera Nagy Márton Fotó: Németh Dániel/444

A nemzeti gigaholdingra azért van szükség az államtitkár elmondása alapján, mert jelenleg „nem normális” a tőkealapok működése, túlságosan széttagoltnak tartják a piacot, és problémának látják azt is, hogy az alapok harmada alulteljesít. „A cél, hogy mind a 65 állami hátterű tőkealap érdemben járuljon hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. Jelenleg mintegy 1000 milliárd forintnyi eddig még ki nem helyezett forrás áll rendelkezésre” - mondta Lóga a lap szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt