Tévedésből lőtt le a rendőrség Kenyában egy pakisztáni újságírót

külföld
2022 október 24., 11:28

Az 50 éves, újságíróként dolgozó Arshad Sharif júliusban hagyta el Pakisztánt, miután bírálta az ország hadseregét, azóta Kenyában élt. A Guardian beszámolója szerint a nairobi rendőrség vasárnap este lőtte fejbe Sharifot, miután az autó, amelyben testvérével, Khurram Ahmeddel utazott, áthajtott egy útzáron a Nairobi-Magadi autópályán.

photo_camera Arshad Sharif Fotó: AAMIR QURESHI/AFP

A hatósági közlemény szerint figyelmen kívül hagyták a megállásra vonatkozó rendőrségi felszólítást, emiatt a rendőrök tüzet nyitottak, és üldözőbe vették az autót.

Mint kiderült, a rendőrség azért állította fel az útzárat, hogy megtaláljanak egy Shariféhoz hasonló autót, amit elloptak egy gyerekkel együtt. A rendőrség úgy fogalmazott, „téves azonosítás” történt, egyben közölték, hogy az ügyet további vizsgálatra átadják a független rendőrségi felügyeleti hatóságnak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.