Tévedésből lőtt le a rendőrség Kenyában egy pakisztáni újságírót

külföld
2022 október 24., 11:28

Az 50 éves, újságíróként dolgozó Arshad Sharif júliusban hagyta el Pakisztánt, miután bírálta az ország hadseregét, azóta Kenyában élt. A Guardian beszámolója szerint a nairobi rendőrség vasárnap este lőtte fejbe Sharifot, miután az autó, amelyben testvérével, Khurram Ahmeddel utazott, áthajtott egy útzáron a Nairobi-Magadi autópályán.

photo_camera Arshad Sharif Fotó: AAMIR QURESHI/AFP

A hatósági közlemény szerint figyelmen kívül hagyták a megállásra vonatkozó rendőrségi felszólítást, emiatt a rendőrök tüzet nyitottak, és üldözőbe vették az autót.

Mint kiderült, a rendőrség azért állította fel az útzárat, hogy megtaláljanak egy Shariféhoz hasonló autót, amit elloptak egy gyerekkel együtt. A rendőrség úgy fogalmazott, „téves azonosítás” történt, egyben közölték, hogy az ügyet további vizsgálatra átadják a független rendőrségi felügyeleti hatóságnak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt