3 millió forintot ad egy alapítványnak a győri polgármester, és ezt egyáltalán nem áll szándékában eltitkolni

POLITIKA
2022 október 25., 11:00

„Egymillió forint alatt nem adok, és csak egyet kérek, hogy ne mondják el, hogy én adtam”– mondta egy héttel ezelőtt a HVG-nek Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a neki megszavazott 5,2 millió forintos jutalomból lehetett volna fűteni egy ideig az energiaválság miatt bezáró városi uszodákat.

Az adományozást ezúttal nem sikerült titokban tartani: Győr Városháza sajtóosztálya ma eljuttatott hozzánk egy közleményt, amelyben a polgármester bejelenti, hogy „a jutalmának nettó összegével” egyenlő összeget – 3 millió forintot – ajánl fel a Judy Rák Közhasznú Alapítvány számára. Egyúttal bocsánatot kér a szervezettől, amiért nyilvánosságra hozza a nevüket.

A közleményben Dézsi hosszan és részletesen sorolja, milyen munkát végzett az elmúlt 35 évben, amiért a „jubileumi jutalmat" megérdemli, és leszögezi, hogy azt

nem ő kérte, hanem az jár.„Az adomány természetesen független a jutalom átvételétől” – írják.

Amikor csütörtökön a HVG megkérdezte Dézsi Csaba Andrást, mit szól ahhoz, hogy miközben a városban megszorításokat vezetnek be az energiaválság miatt, az önkormányzat 5,2 millió forinttal jutalmazza, azt mondta:

„Kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan. De ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.