A PM cáfolja, hogy az év végéig marad a kifizetési stop a költségvetési szerveknél

belföld
2022 október 25., 5:37
comments 7

Két hónappal meghosszabbítja az eredeti tervek szerint október végén lejáró kifizetési stopot a kormány az államigazgatásban – írta a HVG. A „fegyelmezett, takarékos gazdálkodás” jegyében továbbra is csak pénzügyminisztériumi engedéllyel lehet a béreken kívül bármi mást kifizetni a kormány felügyelete alá tartozó szerveknél, állította a lap.

A nem nyilvános döntésről még a Telex írt szeptember végén: a kormány első körben október 31-ig rendelt el kifizetési stopot, ami alól kivételt képeztek a bérek, az uniós programok, illetve az oktatási, egészségügyi és szociális finanszírozás.

A Pénzügyminisztérium közleményében akkor az állt, ez nem általános kifizetési stopot jelent, tehát nem arról van szó, hogy a tárca által is felsorolt kivételeken – ideértve a nyugdíjakat is – kívül semmit nem lehet kifizetni. Hanem arról, hogy „a fegyelmezett, takarékos gazdálkodás” jegyében minden további kifizetés a Pénzügyminisztérium engedélyéhez kötött.

Update 10:35-kor: A Pénzügyminisztérium lapunkhoz is eljuttatott közleményben cáfolta a HVG értesülését. A tárca sajtóosztálya azt írta, „a takarékossági intézkedés október végéig van hatályban, a kormány nem tervezi meghosszabbítani.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt