Már egy tucatnyi magyar városban nem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámos autók

POLITIKA
2022 október 25., 06:50

Sorra törlik el az zöld rendszámos, elektromos autóknak járó parkolási kedvezményeket a magyar önkormányzatok. Az ATV beszámolója szerint legutóbb Zalaegerszegen döntött úgy az önkormányzat, hogy november 1-ével megszünteti a zöld rendszámos autók ingyenes parkolását. Ezzel már egy tucatnyi magyar városban törölték el, vagy korlátozták a zöld rendszámú autók ingyenes parkolását.

Zöld rendszámos autó parkol a fővárosban, ahol egyelőre még nincs napirenden az elektromos autóknak járó díjmentes parkolás visszavonása.
photo_camera Zöld rendszámos autó parkol a fővárosban, ahol egyelőre még nincs napirenden az elektromos autóknak járó díjmentes parkolás visszavonása.

Szentendrén már április 1-ével megsz
nt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása, amit a városvezetés többek között forgalomtechnikai nehézségekkel indokolt, mondván túl sok ilyen kocsi fordult meg a városban. Szentendrén amúgy az egyes és kettes zónában a helyi lakosok egy ügyfélszolgálati regisztráció után ingyen parkolhatnak.

Szentendre mellett mostanáig Ajkán, Siófokon, Hanykanizsán és Hódmezővásárhelyen szüntették meg az ingyenes parkolást. Pécsen és Miskolcon a teljesen elektromos autóktól nem, csak a zöld rendszámos hibridektől vonták meg a kedvezményt, írja az ATV.

Zalaegerszegen egyértelműen költségvetési okai lehetnek a döntésnek, mivel a város 2024-as energiaszámlája meghaladhatja a helyi iparűzési adó egész éves bevételét is. Az ATV kereste az ügyben a fideszes vezetésű város polgármesterét, aki azonban az utolsó pillanatban lemondta a leegyeztetett interjút.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.