Több mint két éven át élt édesapja holttestével egy mosonmagyaróvári férfi

bűnügy
2022 október 25., 08:39

Minősített költségvetési csalás miatt emelt vádat a Győri Járási Ügyészség egy 53 éves mosonmagyaróvári férfi ellen, aki minden bizonnyal 2019 decemberétől egészen 2022 februárjáig elhunyt édesapja holttestével élt otthonában. Az 53 éves vádlott munkanélküli volt, édesanyja és testvére halála után édesapjával kettesben éltek a mosonmagyaróvári családi házban.

Az ügyészség feltételezése szerint a vádlott édesapja 83 éves korában, 2019 decemberében elhunyt. A vádlott erről nem értesítette a hatóságokat, így 2020 januárja és 2022 februárja között minden hónapban jogosulatlanul felvette édesapja nyugdíját, két év alatt közel ötmillió forintot.

A férfit más ügyben 2022 februárjában az otthonában keresték fel a rendőrök, ekkor jelezte, hogy az édesapja meghalt. Az eljárás során a rendőrök 1,7 millió forintot megtaláltak a jogosulatlanul felvett nyugdíjból, azt le is foglalták.

Az ügyészség vádemelési javaslatában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt 1,7 millió forinton felüli 3,2 milliós kárösszeg vagyonelkobzással behajtását indítványozta. (Via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.