Lionel Messi beérte Pelét

foci
2022 október 26., 11:16

Az újabb rekordokat döntő Lionel Messi zseniális formában van a világbajnokság előtt - írta a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapját követő összefoglalójában a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

A BL legjobb 16 csapata közé továbblépő Paris Saint-Germain argentin ásza francia együttesének az izraeli Makkabi Haifa felett aratott 7-2-es kiütéses sikeréből két góllal és két gólpasszal vette ki a részét, amivel a sorozat legidősebbjeként, 35 évesen és 123 naposan állított fel új csúcsot. Ő maga korábban egyszer duplázott és adott két gólpasszt is BL-mérkőzésen: még az FC Barcelona játékosaként, a Lyon elleni 5-1-es győzelem alkalmával 2019. március 13-án.

Az IFFHS kimutatása szerint Messi jelenleg 23-22-re vezet örök vetélytársával, a portugál Cristiano Ronaldóval szemben a 16-oson kívülről szerzett BL-gólok tekintetében, s az argentin lett az első olyan játékos a top öt európai bajnokságot tekintve, aki ebben a szezonban valamennyi fellépést figyelembe véve 10 alkalommal talált be és 10 gólpasszt adott.

Lionel Messi, a PSG hétszeres aranylabdás argentin játékosa
photo_camera Lionel Messi, a PSG hétszeres aranylabdás argentin játékosa Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A statisztikai összegzésben szerepel az is, hogy Messi beérte a futballtörténelem egy másik, már nem aktív élő legendáját, a brazil Pelét, aki a sportág kanadai táblázatán eddig egyedüliként állt az élen 1127 ponttal (762 gól+365 gólpassz). A PSG sztárja kedd este szintén eljutott 1127-ig, immár 784 gólja mellett 343 gólpasszt jegyezve. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.