A Főváros megállapodott 16 civil szervezettel a pesti alsó rakpart fejlesztésről

Budapest
2022 október 27., 15:10

„Hosszú, de eredményes tárgyalások után megállapodtunk 16 civil szervezettel a pesti alsó rakpart fejlesztésről” – jelentette be Karácsony Gergely.

photo_camera Fotó: Berecz Valter/Képszerkesztőség

A főpolgármester azt írta, a szervezetek között van, aminek a rakpart elsősorban közlekedési útvonal, „másnak az egyetlen lehetőség kiszabadulni a sűrűn beépített belváros kis utcáiból”, de végül egyetértettek abban, hogy Budapest egyik legmeghatározóbb helyszínének fejlesztése lehetőséget nyújt a „klímaváltozás hatásaira is reflektáló, a mainál színvonalasabb” terület kialakítására.

A nyilatkozat, amit aláírt többek között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Autóklub, az Országos Taxis Szövetség és a Magyar Kerékpárosklub is:

photo_camera Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

A Valyo - Város és Folyó Egyesület így értékelte a nyilatkozatot: „Abban minden résztvevő egyetértett, hogy legyen élhetőbb, gyalogosan, kerékpárral is jobban használható a part. A terület átalakítása során felhasználják az eddigi gépjárműforgalom-mentes rakpart megnyitás tapasztalatait is, és a további kísérleti időszakokban folyamatosan monitorozzák a város közlekedésére gyakorolt hatásokat. […] Reményeink szerint hamarosan tényleg árnyas fák alatt korzózhatunk a pesti Duna-parton, miközben rácsodálkozunk fővárosunk szépségére!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.