Ellopták Patyomkin herceg maradványait az oroszok

háború
2022 október 27., 11:34
comments 6

Az oroszok ellopták Patyomkin herceg emlékművét és földi maradványait a megszállt Herszon város Szent Katalin székesegyházából, jelentette be Vlagyimir Szaldo, a régió oroszok által kinevezett kormányzója. Szaldo azt mondta, hogy Patyomkin maradványát azért szállították el, hogy ne csak Herszon városa, hanem az egész Herszon régió lássa, és hogy ezt az emlékművet és másikakat is visszahoznak majd a jövőben.

link Forrás

Grigorij Alekszandrovics Patyomkin szervezte meg 1762-es palotaforradalmat, később II. (Nagy) Katalin cárnő kegyence lett. Az oroszoknak azért fontos Patyomkin, mert a török–orosz háborúk idején több sikeres csatát vezetett, visszacsatolta Oroszországhoz a Krím-félszigetet, a Fekete-tenger partvidékét, Dél-Ukrajnát és megalapította Szevasztopolt. Amikor a cárnő meglátogatta a vidéket, a herceg díszletfalvakat építtetett, hogy bizonyítsa, a parasztság jól él. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.