Karddal támadtak az új-zélandi kormányfő irodájára

külföld
2022 október 27., 05:09

Őrizetbe vettek az új-zélandi hatóságok csütörtökön egy nőt, miután feltételezhetően karddal támadt Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő választókerületi irodájára Aucklandben.

photo_camera Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő. Fotó: JEFF TOLLAN/AFP

A támadó betörte az iroda ablakát, és a helyi média szerint füstbombát dobott a helyiségbe, ahol a támadás idején senki sem volt. A Stuff azt írta, hogy egy személyt láttak, aki lyukat ütött az iroda ajtaján, és valamit bedobott, mielőtt füst szivárgott az épületből. Egy nagy kést is találtak a járdán, ami egy machete vagy egy kis kard lehetett. Egy újságíró hallotta, ahogy a tűzoltók figyelmeztették egy közeli üzlet tulajdonosát, hogy „ne nyúljon a machete nyeléhez”. Az 57 éves nő együttműködik a hatósággal, és egyelőre más gyanúsított nincs az ügyben - közölte a rendőrség.

A miniszterelnök jelenleg a Déli-sarkon tartózkodik, ahol a Scott Bázis, Új-Zéland egyetlen antarktiszi kutatóközpontja alapításának 65. évfordulóján tartott ünnepségen vesz részt. (MTI/The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.