Nő a munkanélküliek száma

gazdaság
2022 október 27., 7:38
comments 4

Az elmúlt hónapokban nőtt a munkanélküliek száma Magyarországon a KSH jelentése szerint. Az év közben látott, 3,3 százalékos rekord alacsony szintről mostanra 3,8 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta, ami várhatóan a következő hónapokban tovább emelkedik – írja a Portfolio.

Ahogy írják, ez a harmadik egymást követő hónap, hogy nő a munkanélküliek száma, és a munkanélküliek 3 havi mozgóátlaga 178 ezerre nőtt a néhány hónappal ezelőtti 157 ezres mélypontról, ami szintén több mint 20 ezer fős megugrást jelez.

A Portfolio azt írja, a foglalkoztatottak száma július és szeptember között 4 millió 712 ezer volt, ez már 4,7 millió közelében volt szeptemberben. Hozzáteszik, hogy a téli hónapokban könnyen tovább emelkedhet a munkanélküliség, miután az energiaválság egyre jobban érinti a vállalatokat, és már érzékelhető a gazdaság lassulása, ráadásul télen kevesebb a szezonális munka, mint nyáron.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt