Pankotai Lili: Én nem határolódok el az iskolámtól, értük is csináltam

oktatás
2022 október 27., 10:26
comments 21

„Mert elegem van, és szerintem már egyre több ember érez hasonlóan. Úgy gondolom, hogy mi próbáltuk nagyon szépen is csinálni ezt az egészet, de már úgy érezzük, nincs más eszköz, csak az, ha utcára megyünk, és felhívjuk magunkra a figyelmet” - mondta Pankotai Lili pécsi gimnazista a Telexnek arra a kérdésre, hogy miért szólalt fel az október 23-ai oktatási tüntetésen.

Pankotai Lili egy olyan slam-produkciót adott elő, amiben káromkodások is szerepeltek, ezért iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma elhatárolódott tőle.

Pankotai Lili
photo_camera Pankotai Lili Fotó: ADOM Diákmozgalom / Facebook

Szövegéről azt mondja: „egyedül írtam, fel is idegesített, mikor azt mondták, másoltam”. Számított rá, hogy kemény reakciókat fog kapni, de ennyire szélsőségesekre nem számított. „Még le sem jöttem a színpadról, de már teljesen ismeretlenek a Facebook-oldalamat szétszedték” - mondja, példaként többek között azt a hozzászólást említve: „apád lompos faszával kéne kiszappanozni a szádat te alpári ribanc, miért beszélsz ennyire csúnyán?”

Iskolája elhatárolódásáról azt mondja, teljesen érthetőnek tartja. „Nem kell mindenkinek azt gondolnia, amit nekem, én mindenesetre egyáltalán nem határolódok el tőlük. Én értük is csináltam ezt az egészet, hiszen tanárok, és attól függetlenül, hogy a szöveg bizonyos vagy akár egész tartalmával nem értenek egyet, szeretném, ha nekik is jobb lenne a jövőben.”

A szereplést nem bánta meg. „Szeretném jó célra fordítani azt a figyelmet, amit most kaptam, de nem szeretném, hogyha ez a történet a Pankotai Liliről szólna” - mondta a Telexnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.