Őrizetbe vették Nyírpilis volt polgármesterét

bűnügy
2022 október 28., 8:26
comments 4

Közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények gyanúja miatt elfogták és őrizetbe vették Nyírpilis korábbi polgármesterét.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrség közleménye szerint az 53 éves nyírpilisi férfi a település vezetője volt, amikor 2020-ban a bíróság jogerősen elítélte és mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától, amiért uzsorakamatra adott kölcsönöket települése lakóinak, illetve a saját boltjából szintén óriási, havi 50 százalékos kamatra adott hitelbe élelmiszereket a nélkülözőknek.

A férfi azonban a bírósági döntést figyelmen kívül hagyta, a polgármestert megillető hivatali jogköröket tovább gyakorolta, jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

A polgármestert, akit a rendőrségi közlemény csak B. R.-ként ismertet, október 25-én fogták el „a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával”, majd kihallgatták, őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt