A tanártüntetések szimbólumai lobognak a Margit hídon

Budapest
2022 október 29., 11:15
comments 4

Az elmúlt időszak diák- és tanártüntetéseinek szimbólumát, a körbe rajzolt felkiáltójelet ábrázoló zászlók is lengenek a Margit hídon – erről Karácsony Gergely osztott meg fotókat a közösségi oldalán. A főpolgármester fényképei szerint emellett kint van még a Tanítanék Mozgalom vagy épp a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének zászlaja is.

photo_camera Fotó: RUZSA RANIA 2022

"Fenyegetés és zsarolás helyett megbecsülés és szolidaritás: ez jár, mert ezzel tartozunk a tanárainknak" – írta bejegyzéséhez Karácsony Gergely. A politikus szerint a diákok és a tanárok ügyével nem megosztani, csak egyesíteni lehet ezt az országot, mert a magyar iskolák talán az utolsó olyan helyei Magyarországnak, ahol még egyben van ez a nemzet, egyben van ez az ország.

Aki tehát a magyar iskolát, a magyar pedagógust és a magyar diákot hagyja cserben, az az egész országot hagyja cserben. Budapest a fiatalok, a tanárok és a magyar oktatás mellett van

- írta a főpolgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.