Drónokkal támadta Ukrajna a krími Fekete-tengeri flottát

háború
2022 október 29., 14:44

Kiterjedt dróntámadást hajtott végre Ukrajna a krími Szevaszotopolban állomásozó orosz Fekete-tengeri flotta ellen szombaton, és legalább egy hadihajót súlyosan megrongált, írja a BBC. A moszkvai védelmi minisztérium szerint kilenc légi és hét víz alatti drónnal támadtak az ukránok, egy hajójuk szenvedett kisebb sérülést. Szerintük az ukrajnai Mikolajiv megyében lévő Ocsakov városban állomásozó brit szakértők irányításával készítették elő a támadást. Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója szerint

a szombati volt az eddigi legerőteljesebb dróntámadás a Krím félszigetnél.

Az oroszok szerint a megtámadott hajók állomásoztatása része volt az ukrán gabonaexport újraindítását lehetővé vévő megállapodásnak, és ezért bejelentették, hogy felfüggesztik a részvételüket, azaz nem biztosítják a Fekete-tengeri kereskedelem zavartalanságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.