Egyetlen fényképpel minden kormányzati érvet übereltek a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai

oktatás
2022 október 29., 08:10
comments 47

Az oktatási rendszer válságjelenségei nem akarnak maguktól megszűnni, a kormány pedig a tanárok elleni személyes megtorlás helyett inkább az iskolák megfegyelmezésén keresztül próbál nyomást gyakorolni. Közben a tiltakozás eddigi eszközei kifáradóban vannak: ahogy a polgári engedetlenség és a pedagógussztrájk után lassan az élőláncok is a hétköznapok részévé válnak, úgy válik a résztvevők számára valós veszéllyé, hogy az érdeklődés elkopik, és a tiltakozás lassan elcsitul.

link Forrás

A miskolci Herman Ottó gimi tanárainak ötlete ezen nem fog alapvetően változtatni, de tökéletesen szemlélteti, hogy miközben a politikusok a tanárok hűségére, felelősségtudatára és a gyerekek érdekeire hivatkoznak, valójában mekkora a pedagóguspálya megbecsültsége, amiért pár év múlva becsengetéskor a gyerekek mellett zömmel már csak iskolaőrök lesznek az iskolákban. A fotót Pilz Olivér, a 2016-os tanártüntetések egyik első résztvevője osztotta meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.