Nyíregyházán még az állatkert nyitva tartását is korlátozták az energiaárak miatt

POLITIKA
2022 október 29., 14:32
comments 3

Számos intézményét bezárja Nyíregyháza az elszabadult energiaárak miatt, döntött legutóbbi ülés a város közgyűlése. A nyíregyháza.hu beszámolója szerint

a nem lakossági távhődíjak rendkívüli emelkedése a megyeszékhelyen 16-szoros emelkedést jelent. Amiért eddig bruttó 314 millió forintot fizetett a város, most 2,9 milliárdot kellene.

Határozatlan időre bezár ezért a Városi Uszoda, a Júlia Fürdő és a Fürdőház. Az Aquarius Élményfürdő január 9-től függeszti fel működését. A Continental Aréna november elsejétől szünetelteti működését, a már lekötött időponttal rendelkező rendezvényeket abban az esetben tartják meg, ha a rendezvény szervezője a közüzemi költségek teljes megtérítését vállalja. December középétől lehúzza a rolót a Móricz Zsigmond Színház.

A Nyíregyházi Állatpark november 7-től csökkentett nyitvatartás mellett, naponta 10 és 15 óra között várja majd a látogatókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.