Oroszország kiszáll a gabonaszállítási megállapodásból

háború
2022 október 29., 16:09

Oroszország felmondja az Ukrajnával kötött gabonaszállításról szóló megállapodást, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Az orosz védelmi minisztérium a döntést a szevasztopoli flottájukat ért szombati dróntámadással indokolta.

Oroszország és Ukrajna július végén állapodott meg közvetítéssel, hogy az orosz hadiflotta feloldja a háború kitörése óta tartó blokádját a Fekete-tengeri kikötőknek. Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőre, február vége és július vége között nagyjából 20 millió tonna gabonát nem tudtak elszállítani a kikötőkből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.