Gyújtóbombát dobtak a doveri bevándorlási központra

külföld
2022 október 30., 15:19

Tűzhöz riasztották helyi idő szerint vasárnap délelőtt a kenti tűzoltókat Doverbe, ahol a jelentések szerint egy férfi kocsijával a menekültek személyazonosságát ellenőrző, kérvényeit feldolgozó bevándorlási központhoz hajtott, majd gyújtóbombát hajított az épületre.

Egy támadó Molotov-koktélokat hajított a bevándorlási központ épületére az angliai Doverban.
photo_camera Egy támadó Molotov-koktélokat hajított a bevándorlási központ épületére az angliai Doverban. Fotó: PETER NICHOLLS/REUTERS

A Reuters jelentése szerint a férfi ezután egy közeli benzinkútra hajtott, ahol végzett magával.

photo_camera Fotó: PETER NICHOLLS/REUTERS

A kenti rendőrség tájékoztatása szerint a bevándorlási központ épületére két-három gyújtóbombát dobhattak. A Reuters jelentése szerint a támadó három Molotov-koktélt hajított, csak az egyik nem gyulladt be. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg a támadó halálhírét, ahogy azt sem, hogy a gyújtóbombák valóban Molotov-koktélok lehettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.