Bezárnak télire az esztergomi intézmények, de azért van egy kivétel

POLITIKA
2022 október 31., 20:24
comments 6

Nyitva tarthat a veszteségesen működő esztergomi Élményfürdő, miközben az iskolások és sportolók által is használt Szent István fürdőt a magas rezsi miatt bezárják a városban - derül ki az RTL Híradóból.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Esztergomban a fűtési idény végéig bezár több művelődési ház és az uszoda, 18 foknál nem lehet több az önkormányzati intézményekben, beruházásokat halasztanak el és minimumra csökkentik a rendezvények számát - erről döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése. Az önkormányzat minden halasztható felújítást átütemez, a karácsonyi díszkivilágítást csak a városháza előtti térre korlátozza, létszámstopot rendel el és csak a kiemelt rendezvényeket tartja meg, azokat is csökkentett költségkerettel.

A helyi ellenzék szerint az - amúgy az önkormányzatnak rendre komoly veszteségeket termelő - Élményfürdő azért lehet kivétel, mert a bezárása érzékenyen érintené a mellette lévő hoteleket, amelyek Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe tartoznak. Aki a polgármester unokabátyja. A polgármester nem állt az RTL kamerái elé, de rövid közleményében azt írta, a sportolók edzését az Élményfürdőben biztosítják - bár a riportban megszólaló úszó szerint ott nem adottak a feltételek, másik városba kellene menniük.

Hernádi Ádám polgármester kiemelte, hogy „a brüsszeli elhibázott szankciók” felelősek a megszorításokért.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.