Kedden akár vissza is térhet Netanjahu a miniszterelnöki székbe

külföld
2022 október 31., 09:13
comments 8

A „Bibi-busz”, Benjamin Netanjahu kampányverdája elől adott riportot a Wall Street Journal. Izraelben ugyanis választások lesznek kedden. Négy éven belül ötödszörre voksolhatnak az országban. A riport szerint a 73 éves politikus arról hívta fel a híveit, hogy mindenki győzzön meg még egy embert és minél többen menjenek el a szavazófülkékbe.

Netanjahu támogatói a vasárnapi kampányrendezvényen.
photo_camera Netanjahu támogatói a vasárnapi kampányrendezvényen. Fotó: MOSTAFA ALKHAROUF/Anadolu Agency via AFP

A cikk fontosabb része a friss közvélemény-kutatások ismertetése. Azok némiképp eltérnek. Néhényban Netanjahu jobboldali koalíciójának minimális előnye van, 61 mandátumot szerezhet a 120 fős Knesszetben. Több olyan felmérés született, amely 60-60 arányban jósolja az eredményt a jobboldali koalíció és a centrista Yair Lapid vezette koalíció között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.