A leuveni hatóságok megtiltották az Union Berlin-szurkolók beutazását

európa-liga
2022 november 01., 14:34

A leuveni hatóságok megtiltották az Union Berlin szurkolóinak beutazását a Royale Union Saint-Gilloise elleni idegenbeli Európa-liga-csoportmérkőzésre.

A belga focicsapat az európai szövetség (UEFA) előírásait követve nem saját pályáján, a brüsszeli Joseph Marien Stadionban játssza hazai találkozóit a nemzetközi kupában, hanem a Den Dreef Stadionban Leuvenben.

Leuven célja az intézkedéssel az, hogy megakadályozza a jegy nélküli berlini drukkerek beutazását, és annak megelőzése, hogy az utcákon, a városközpontban vagy a nézőtéren megzavarják a közrendet. A személyazonosságot már a stadionon kívül ellenőrizni fogják, a német dokumentumokkal rendelkezőket pedig nem engedik be.

photo_camera Az Union Berlin szurkolói ünneplik Florian Hübnert 2019. május 27-én Berlinben Illusztráció: John MacDougall/AFP

Az UEFA nem engedte meg a német csapatnak, hogy jegyeket adjon el szurkolóinak a meccsre az október 6-i Malmö elleni idegenbeli mérkőzésen a vendég szektorokban történt szabálytalanságok miatt.

Az Union Berlin elnöke, Dirk Zingler szerint a szankciók „aránytalanok és helytelenek”, nem a bűnösöket, hanem sok békés szurkolót büntetnek ezzel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt